Logo De Kurk
,

Leif de Leeuw Band ..

15 februari 2014 23:00 - 05:00

« Terug naar Agenda

Hij is pas 18 jaar. Maar de status van ‘talent’ of ‘veelbelovend’ is bluesgitarist Leif de Leeuw eigenlijk allang voorbij. In de vier jaar dat Leif nu actief op de Nederlandse popdia, heeft hij zich al een definitieve plek verworven in de top van de Nederlandse bluesscene. Niet voor niets won Leif in december 2013 de prestigieuze Sena Young Talent Guitar Award in categorie 17 t/m 30, tijdens de Amsterdam Electric Guitar Heaven 2013. Ach, het wordt voor Leif gewoon; vier jaar geleden won hij dezelfde prijs ook al in de categorie tot 21 jaar.

En dat is natuurlijk niet voor niets. Met z’n geweldige gitaarspel, bol van emotie en muzikaal gevoel, weet hij iedereen te boeien. Bluesliefhebber of niet.

Leif heeft veel en vooral heel diverse helden. David Gilmour, Joe Walsh, Jeff Beck, Andy Powell en Joe Bonamassa, om er meer een paar te noemen. Joe Bonamassa zag Leif op Youtube en was zelfs dermate onder de indruk van zijn gitaarspel dat hij Leif persoonlijk backstage uitnodigde in Carré, Amsterdam.

Maar de grootste inspirator van Leif de Leeuw is misschien wel blueslegende Johnny Winter. Samen met z’n vader ging Leif als 11-jarig jochie naar een concert van Winter en daar viel het kwartje. Het was het muzikaal gevoel, de kracht en de eerlijkheid van Johnny Winter, waardoor Leif gegrepen werd. Naspelen bleek hem weinig moeite te kosten. Leif had alles onthouden: niet alleen veel riffs en solo’s, maar ook hoe Winter zijn vingers op de hals zette.

Tegenwoordig studeert Leif aan de popafdeling van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hij heeft op dit moment les van topgitaristen Age Kat, Menno Gootjes, Martijn van Agt en Leendert Haaksma. En timmert hij aan de weg met z’n eigen Leif de Leeuw Band. Een bluesrockband, waarin Leif wordt bijgestaan door drie ook al jonge, zeer getalenteerde muzikanten.

Drummer Niels Duindam komt van het conservatorium in Alkmaar, waar hij les had van onder meer Mark Eshuis en Joost Kroon. Niels speelde eerder in de succesvolle band Big Blind.

Zanger/gitarist Boaz Jansen tilt met zijn heel eigen sound en uitstraling de band nog een stapje hoger. Boaz studeert klassiek gitaar aan het conservatorium in Tilburg.

Bassist Eibe Gerhartl studeert ook aan in Tilburg aan het conservatorium. Eibe toerde reeds met de Amerikaan Mike Beck door Europa en de V.S. Daarnaast speelt Eibe toetsen in de band van Sonny Hunt uit Nashville Tennessee, als deze naar Europa komt voor een toer. Ook Leif maakt dan deel uit van de band van Sonny Hunt.

Op dit moment brengt de Leif de Leeuw Band een goede mix van blues/rock covers en eigen nummers. De band werkt hard aan meer eigen materiaal.

Meer informatie

1268242 736365509722795 2131464056 o

foto: John Verhagen

Meer tweets van De Kurk

Bands

Agenda

Inschrijven

Nieuwsbrief

Culinaire

Maandag

Reserveren

Restaurant

STECK

muziekcafé

Wisseltap

Bier

Dagschotel

Lekker

Eet- & Proeflokaal De Kurk - Kromstraat 20, 2611 ER Delft, Tel: 015 - 214 14 74